Parkettgulv?

Dette må du tenke på

ANNONSØRINNHOLD

Dette må du tenke på når du skal kjøpe parkettgulv

Når du skal kjøpe parkettgulv, er det mye man må tenke på. For å gjøre det litt enklere, har vi satt sammen en oversikt over noe av det viktigste man bør ha tenkt igjennom før man handler parkettgulv.

Velg din stil

Velg en parkettstil som passer til interiøret i rommet og din personlige smak. Det finnes et bredt utvalg av tretyper, farger, finisher og mønstre å velge mellom.

Vurder hvor mye slitasje gulvet vil bli utsatt for i rommet. Hvis det er et høyt trafikkert område, bør du velge en parkett med høy slitestyrke for å sikre at den holder seg godt over tid.

Se selv - før du bestemmer deg

Hos Boen kan du forhåndsvise ulike gulv i flere forskjellige rom, med ulike leggeretninger. Helt digitalt.

Forhåndsvis parkettgulv her

Tretype

Det finnes forskjellige tretyper å velge mellom, for eksempel eik, lønn, ask og valnøtt. Hver tretype har sine egne egenskaper når det gjelder farge, hardhet og mønster. Velg en tretype som passer dine preferanser og behov.

Tykkelse

Parkettgulv kommer i ulike tykkelser og konstruksjoner. Tykkelsen kan variere fra tynne laminerte parkettbord til tykkere massivt tre. Tykkelsen vil påvirke gulvets holdbarhet og evne til å bli slipt ned og restaurert i fremtiden. Konstruksjonen, for eksempel trelagsparkett eller flerlagsparkett, kan påvirke stabiliteten og ytelsen til gulvet.

Se alle parkettgulv fra Boen

Last ned brosjyre

Velg finish

Parkettgulv kan ha ulike typer finish, for eksempel lakk, olje eller voks. Hver type finish har sine egne fordeler og ulemper når det gjelder utseende, vedlikehold og holdbarhet. Vurder hvilken finish som passer best for dine preferanser og livsstil.

Sett et realistisk budsjett for parkettgulvet. Prisene kan variere avhengig av tretype, tykkelse, konstruksjon og merke. Husk å ta med eventuelle kostnader for installasjon og vedlikehold i budsjettet ditt.

Tenk på hvor og hvordan parkettgulvet skal installeres. Noen typer parkett kan være mer egnet for bestemte installasjonsmetoder, som flytende gulv, liming eller spikring. Vurder også vedlikeholdsbehovet til parkettgulvet, som rengjøring, sliping og etterbehandling.

Sjekk kvaliteten på parkettgulvet du vurderer å kjøpe. Se etter anerkjente produsenter og merker som tilbyr garantier på sine produkter. En god kvalitet parkett vil være mer holdbar og motstandsdyktig mot slitasje.

Det er også viktig å huske at det kan være lurt å konsultere en ekspert eller en profesjonell gulvlegger for å få råd og veiledning basert på dine spesifikke behov og forhold.

Velkommen til en verden av parkett. Parkettgulv laget med lidenskap, stil og godt håndverk.